Over ons
Onze vereniging 

Onze vereniging is opgestart in Oktober 2013. Na heel  wat jaren ervaring opgedaan te hebben bij andere verenigingen, hebben wij ( 2 zussen ) het initiatief genomen een eigen vereniging op te gaan zetten.

Zelf hebben we aan veel wedstrijden deel genomen en zijn al zeker 7 jaar trotse trainsters van een hele gemotiveerde groep meiden.

Gezelligheid, sportiviteit en veel motivatie maakt van de leden en de staff een heel hecht team.

Dat we met elkaar één zijn is voor ons echt het meest bijzondere aan deze sport.

Het is en blijft een geweldige hobby die we met elkaar succesvol maken.

Wat is Winterguard?
Winterguard is een onderdeel van de Color Guard. Color Guard is over komen waaien uit Amerika waar deze sport dan ook veel bekender is. Het is een sport wat bestaat uit dansen, choreografie en het gebruik van equipment ( denk hierbij aan Vlaggen, Rifle’s en Sabres. )

Een Winterguardgroep is een groep die met name deelneemt aan de wedstrijden die in de winterperiode worden gehouden. Hierbij is competitie, spanning en veel sportiviteit van belang.

Elk winterseizoen laat je een nieuwe show zien, die gemaakt is op eigen gekozen muziek en waar zoveel mogelijk verschillende choreografie in voor komt met een groeiende moeilijkheidsgraad. Deze show wordt dan beoordeeld door de jury die bestaat uit 5 juryleden.

Deze juryleden beoordelen voornamelijk op je lichaamsbeweging, het materiaalgebruik/techniek en hoe de show in elkaar is gezet. Denk hierbij aan de choreografie, maar ook de kledingkeuze en welke kleuren vlaggen er gebruikt worden.

Op elke wedstrijd wordt je beoordeeld, zodat ze je helpen groeien naar de Nederlandse kampioenschappen die eind Maart gehouden worden. Daar wordt de uiteindelijke winnaar in de deelnemende klasse bekend gemaakt.

Wat is ons doel
Elk jaar, in de periode van Januari t/m Maart, organiseert Colorguard Nederland (CGN) wedstrijden waar we aan deelnemen. Het aantal wedstrijden kan per seizoen verschillen, maar meestal doen we met zo’n 5 a 6 wedstrijden mee.  De laatste wedstrijd van het seizoen is tevens de Finals.

Het belangrijkste tijdens zo’n wedstrijd is genieten van het moment dat je mag laten zien wat je kan, maar uiteindelijk hopen we natuurlijk wel dat we met een goede score mogen stralen in de finale.

Optredens
Om zoveel mogelijk bekendheid te maken, verzorgen wij ook optredens.

Optredens zijn ook erg belangrijk om ervaring op te doen en om de teamspirit zo hoog mogelijk te houden. De optredens zullen bestaan uit verschillende shows, o.a. de wedstrijdshow.

Een optreden wat we bijvoorbeeld niet kunnen missen is onze Try out voorafgaand aan de wedstrijden. Zo willen we onze familie en vrienden laten zien met welke show we dat seizoen naar de wedstrijden gaan.

Trainingen
Wij hebben nu drie groepen waarmee we 1x per week trainen op de Woensdag.

Onze Kids- en Cadets Class* trainen van 17:00 tot 18:30 uur.

Onze A-class* groep traint van 18:30 tot 21:00 uur.

Daarnaast trainen we 1x per maand een zaterdag en dinsdag met onze A-class groep om nog meer uit de leden te kunnen halen.

Voor meer informatie over de trainingslocatie kunt u contact met ons opnemen.

* Leden worden naar ratio van kunnen en leeftijd ingedeeld in de verschillende groepen.

Hobby
Wij willen graag dat deze sport echt een hobby blijft. We zullen ernaar streven om zo hoog mogelijke scores te behalen, maar het belangrijkste is dat de leden het naar hun zin hebben. Wij geloven dat er door een goede balans tussen plezier en hard werken een hoop werk verzet kan worden dat tot een prachtige show leidt.
Wie kunnen er lid worden?
Ben je 4 jaar of ouder? Wil je graag sporten in een teamverband? En hou je van kracht trainen, dansen en gezelligheid? Dan ben jij een geschikt lid en willen we je graag uitnodigen om eens te komen kijken. Iedereen is welkom, jongen/meisje, het maakt niet uit. Hoe meer mensen, des te gezelliger het wordt.

Leden

Staff

Shows tot nu toe

Contesten

Groepen

Is onze vereniging iets voor jou?